Första turen med nya bilen

Nu har vi lämnat Malmö, alla grejer som följde med bilen (extradynor och dyl.) som vi inte behöver använda, har lämnats in i vårt magasin.
Och vårt nya äventyr i större utrymme har börjat, känns som en liten nystart faktiskt, fast vårt äventyr egentligen började redan i april.

Vi har försökt inreda lite i bilen och vill såklart att det ska vara hemtrevligt, vi vill däremot inte förlora känslan av att det faktiskt är en husbil, inte en lägenhet eller ett hus. Inte för mycket lullull, det ska vara lättskött och lättstädat.
Detta är inte ett permanent boende, även om vi inte vet hur länge vi kommer att bo i den. Än har vi ingen lust att sätta permanent bo.

Vi befinner oss just nu i Kivik. Vi har varit här många gånger förut men det är nu på hösten, det är som allra vackrast. Även på våren förstås, när alla äppelträd, som nu bär frukt, blommar. 
Pittoreska gränder, uppväxta trädgårdar, gamla knotiga fruktträd, prunkande hortensior och färglada rosor, hortensior, för att inte tala om dahliorna! Vita trädgårdsmöbler av trä i en berså. Små paradis. 

Lilla grannen till Kivik, Vitemölle, är nästan ännu mer sevärd. Där finns ett vackert gammalt badhotell, små gulliga hus, en fantastisk strand och lite mer stillhet än i Kivik. Inga butiker, restauranger eller annat bök.
En vänlig stockholmare, förmodligen en rik sådan (det är väl gott om dom här antar jag),  bjöd mig på päron direkt från trädet. Han trodde väl jag var igång med att palla hans äppel där jag hängde vid staketet, men jag ville ju bara fota hans vackra träd.
 
Som om jag skulle palla? Inte då, skulle aldrig falla mig in! (Sa hon och hennes tunga svartnade på ett ögonblick.)  😉😇

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ditten och datten | Husbilsliv, Österlen | |
Upp