Stevns klint och Rödvig

Kristi himmelsfärdshelgen tillbringar vi i Danmark. Resan inleddes med en natt på Stevns klint, en 15 kilometer lång och 40 meter hög klint på sydöstra Själland. Vyerna här är fantastiska och promenadstråken många.
Här ligger även Höjerups gamla kyrka, den ligger precis på klippkanten, från början (byggdes på 1300-talet) låg den långt från men kusten har ätit sig in och nu ser det ut som om den närsomhelst skulle välta ut över klippkanten.  1928 rasade en del av kyrkan ner i havet men sedan dess har man stärkt upp och byggt en betongmur på havssidan. Puuuuh!
Och till min lycka fanns där ett vackert brudpar som nyss hade vigts i denna lilla vackra kyrka. Måste vara ett perfekt ställe att ha en vigsel på.  Och vem blir inte rörd av ett brudpar?
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Sen gick resan till Rödvig, en av våra favoriter. En mysig hamn med liv och rörelse, vädrets makter har dock inte visat sig från sin bästa sida. Molnen har visat vad dom kan, dom har uppträtt i alla möjliga former och färger, och att dom kan innehålla många liter vatten har vi också fått känna på! 
Men så är det ibland och det är bara att gilla läget, man kan ju inte få allt. Och vi har ju vår lille Jösse att krypa in i!
 
 
 
 
 
På tur med Jösse | Danmark, Husbilsliv, Natur | | Kommentera |
Upp