Tidigt på morgonen,

precis när solen börjat gå upp, gav jag mig ut för att upptäcka stan. Jag vimlade runt i alla dessa oändliga små gränder som slingrar sig upp och ner, hit och dit och fram och bak. Ska man bo i Skopelos ska man ha bra kondis kan jag lova. Om inte annat så får man. Trapporna är oändliga, dom tar liksom aldrig slut. Här är fantastiskt vackert, det får jag medge men ack så jobbigt i denna värme. Och har man feber ska man definitivt inte ge sig ut på några långpromenader i den här stan, så Staffan stannade tacksamt hemma. 

När han "hostat upp sig" och fått i sig sina mediciner, bar det iväg på vespan vi hyrt ett par dagar. Trafiken är lite tätare här än på Alonissos, där var man nästan själv på vägarna, men fortfarande fullt hanterbar. Man får ta det lugnt helt enkelt och tänka ett steg längre. En sak har vi ju lärt sen gammalt, grekerna har mycket svårt att använda sina blinkers. Men som sagt, det visste vi ju innan.

Vi har kört omkring på öns västra sida, det sägs att det är där de finaste stränderna ligger. Och visst har vi sett fina, underbara stränder, Panormos, Milia, Kastani för att nämna några, men vi har inte badat......!
Vi är på upptäcktsfärd, bada kan vi göra sen. Ätit har vi däremot, på en restaurang som hade ett foto stolt uppsatt på bardisken. Fotot föreställde Mamma Miagänget som tydligen varit där och ätit. Synd att inte jag fått fota, jag kan utan att på nåt som helst sätt låta skrytsam säga att det där hade jag gjort MYCKET bättre. Skitbild var det om jag ska vara helt ärlig. Dom kunde väl ringt mig??? 
Och servicen var heller inte mycket att skryta med, maten var däremot mycket god. 

Hur som helst blev jag superförälskad i en liten liten by, ett litet fiskeläge som heter Agnontas. Det ligger 8 km söder om Skopelos stad där vi bor just nu. Aaaah, vilket ställe! Jag kände att här MÅSTE jag bara få bo ett par dagar. 
Det krävdes en hel del övertalning för att gubben min skulle gå med på det kan jag säga. Men det gick, jag fick lova att ordna med transport både dit och tillbaka. Han är inte så glad i att åka "kommunalt" på platser han inte känner till maken min. Men nu är det bokat och klart, nu gäller det att ta reda på rätt busslinje bara. 
Sååå skönt det ska bli, lugn och ro, strandläge och ingen internetuppkoppling, i alla fall inte på boendet. Men det finns på restaurangen på stranden, jag har kollat. Man är väl inte helt dum.....;)

Så på onsdag blir det den här vyn, inte alls fel va? Imorgon blir det en tur på Vespan igen. Resor | Grekland | | 3 kommentarer |
Upp