Gunget!

Vi står så nära kajen att vi nästan känner det sköna gunget i båtarna som ligger förtöjda precis utanför. Ljuden av rep som slår mot masterna, kluckandet mot båtskroven och skriet från en och annan sjöfågel känns nästan somrigt. Solen däremot tittar fram av och till, mest av om jag ska vara ärlig.
 
Rödvig är inte speciellt stort, här bor ungefär 1800 invånare, men förvånansvärt livfullt för att vara "off season". Hamnen där vi bor för tillfället ligger vid foten av en 9 meter hög klippa, och ovanför ligger själva byn. Vi har gått en långpromenad där och det känns ganska dött. Men här nere är det liv och rörelse hela tiden, hamnen är nog ett omtyckt andningshål för hundägare, barnfamiljer och joggare. Många har säkert sina båtar här också och det fixas och putsas här och var.
 
Ett besök i byns livsmedelsbutik resulterade i en bit god Danbo kumminost, friterade fläsksvålar, asiergurka och lite godis. Jag älskar att gå runt i danska matbutiker, det finns alltid en massa goa grejer som man inte alltid hittar hemma. Deras fantastiska röror, makrillsallad, currysallad, remolader, för att inte tala om alla olika sorters grova bröd. Och wienerbröden, ack, så goda!
Osten jag köpte smakar såklart också ljuvligt, men doftar som ett mindre seriöst horhus. (Det är bara vad jag har hört,  vad vet jag?????? 😂)
 
Det är en vacker by att promenera i, gillar man gamla hus, gärna med halmtak kommer man att älska detta ställe. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Så mycket frisk luft kräver både en tupplur (sov faktiskt lite dåligt inatt av nån anledning) och lite god mat. Jag såg fram emot en riktigt go dansk flesketej med rödkål, men ack nej, den var slut, det fick bli hakkeböff, blir inte bra på bild men smakar gott. Till det en öl och den lille, vi är ju i alla fall i Danmark...🙂
Staffan var sugen på pizza med gorgonzola. Så fick det bli.
Nu blir det myspyskläder på för gamlingarna och kvällen tillbringas i lille Jössebilen.
Ha en skön lördagkväll därute!
 
 
 
 
 
 
 
På tur med Jösse | Danmark, Husbilsliv, Höst, Nya upptäckter, Uppleveser | | Kommentera |
Upp