Vila i Altea!

Då har vi nått ett viktigt mål på vår resa, nämligen Altea. Det är inte ett slutmål, men ett mycket viktigt delmål på vår färd , som ju egentligen handlar om att tillbringa vintern i ett skönare klimat.
Inte bara det förstås, det handlar också om att efter ett långt arbetsliv kunna göra precis som man vill, utan några som helst förpliktelser. Inga tider att passa, inga jobb, inga lån, inga räntor. 
Att få se saker, uppleva saker och känna den där totala friheten alla drömmer om. 
Och äntligen är vädret man längtat efter här, sol, värme och klarblå himmel. Ljuuuuuvligt.
 
Altea ja, det ligger i Alicanteprovinsen, strax norr om Benidorm.  Strax norröver ligger Calp, och för den som tittar på "En plats i solen" är detta en välkänd plats skulle jag tro. (Jag har inte missat många avsnitt, älskar det programmet!)
 
Som sagt, vi bor på en camping som ligger vid strandkanten i Altea, på ett bekvämt avstånd till havet, butiker, restauranger och allehanda bekvämligheter. 
Vi har ett par mycket goda vänner som bor här, fast dom är bofasta i den vackraste delen av Altea, bara en kort promenad från gamla stan med den mycket vackra kyrkan. (Bilder därifrån lär komma senare då vi planerar att stanna här ett bra tag.) 
 
Vi behöver vila från alla intryck, slippa köra bil, bara vara ett tag. Och det har vi planerat att göra här. 
 
Och vad blev det första kvällen tror ni? Just det Tapas förstås! Otroligt gott, inte så billigt,  men vi åt på strandpromenaden, men man vill ju fira första kvällen, det är ju sen gammalt! Och naturligtvis beställde vi åt helvete för mycket, ostfyllda friterade Jalapenos, lökringar, kryddiga kycklingvingar, vårrullar och Calamares (inte ens med på bild.....)
 
 
 
 
 
Och kolla in bilden på framsidan av menyn, den absolut snyggaste jag sett.
Hoppas ni känner igen dom!  Ääääälskar den!
 
(Nån som vet vem som gjort den?)
 
 
 
Husbilslivet, Resor, Spanien, Vänner | Europaresan, Husbilsliv, Höst, Livet, Restaurangbesök, Spanien, Vänner | |
Upp