Baskemölla

En skön cykeltur i en fantastisk natur som nu fullkomligt exploderat i färg. Det är knappt ögat kan ta emot alla dessa nya intryck, dom som bara sett hundra nyanser av brunt och grått nu ett tag. Men som man suger i sig! Allt ser annorlunda ut och allt KÄNNS annorlunda. 
Livet är ändå rätt gött ibland, som idag tex. En ytterst bra dag!
 
Turen gick denna gång på vackra cykelvägar utmed havet, till Baskemölla, strax norr om Simrishamn, ännu en liten vacker by på Österlen. Backsipporna har nästan blommat över, mandelblom och förgätmigej breder ut sig på ängarna. Rapsfälten bländar med sin solgula färg och friska senapsdoft.
Ett och annat kelsjukt får bräker på uppmärksamhet. Och får såklart en gosestund med farmor Krull, vem gillar inte att kela med ett ulligt gulligt får? Vi har väl alla kelat med en och annan fårskalle? 😅
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det här mina vänner, är nåt så ovanligt som en s.k. Pipa källa. Det finns två i Baskemölle. Här hämtade man förr sitt dricksvatten. Vattnet rinner genom renande sandmarker och är kristallklart. Och jodå, klart jag smakade, och det smakade mycket bra! 
Här skurade man även sina mattor, en tradtion som sägs leva kvar än idag, tro´t den som vill. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På tur med Jösse | Husbilsliv, Natur, Österlen | |
Upp