Höst i Nogersund

Jag älskar hösten, men när hösten kommer så vet jag också vad som komma skall, den långa kalla, mörka, gråa och vemodiga vintern närmar sig med stora kliv.
Men ännu så länge kan jag njuta. 
 
Ikväll befinner vi oss alltså i Nogersund utanför Sölvesborg. Här har vi varit förut och här trivs vi. Det ser väldigt annorlunda ut här nu när sommarsäsongen är förbi.  Det är visserligen några husbilar till här men dom kan jag räkna med ena handens fingrar. Ingen trängsel alltså. 😉 Imorgon åker vi vidare till vänner.
 
Vädret är inte mycket att hänga i julgranen, det blåser och regnar lite då och då, men det är inte kallt. Jag kan fortfarande diska ute, det är en härlig känsla att kunna stå ute och göra det. Känns lite lyxigt faktiskt.
Det är lugnt och stilla här i hamnen, båtarna ligger och guppar vid bryggorna, dom ser ensamma, övergivna och lite sorgsna ut. Snart ska dom plockas upp på land. Då blir det lite aktiviteter här igen.
 
Annat var det förra gången vi var här, det pysslades, målades och putsades. Det fikades och pratades, det gympades och spelades boule. Segel hissades och motorer smörjdes, Hanöfärjan fick trängas med alla småbåtar som gladde sig åt att få komma ut på vågorna på en tur igen.
Nu är det tyst och stilla, färgerna är annorlunda och gräset är vått. Sjöbodarna är igenbommade och låsta. Grillen och utemöblerna har plockats in. 
Det skummar på havet och tom fiskmåsarna är borta. Det lockar inte till bad, men det lockar till långa promenader i den krispiga höstluften. 
 
Var tid har sin charm.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På tur med Jösse | Blekinge, Husbilsliv, Livet, Natur, Uppleveser | |
#1 - - Emilia Nilsson:

Vilka fantastiska bilder du har tagit!

Svar: Tack Emilia! Vad kul att du gillar dom! ❤
Anneli Esseus

Upp