Avstickaren.

Här står vi nu på en ställplats som jag visat bilder från i ett tidigare inlägg. För några veckor sedan gjorde vi nämligen en avstickare här när vi var på Mön. En liten snabbvisit kan man man gott säga.
 
Vi är nu alltså i Kalvehave, en liten by precis vid brofästet vid den vackra "Drottning Alexandrines Bro" som leder över till Mön. Vem hon var vet jag inte, men det kan man väl googla om man är intresserad. Jag är inte övertygad om att jag blir en bättre människa om jag vet vem hon är, men vem vet, jag kanske blir sugen på att ta reda på det, men det blir inte idag i alla fall.
När vi stannade till här sist lovade vi varandra att hit måste vi återvända. Och nu är vi allstå här, på den sista resan innan vi ställer in Jösse på vinterförvaring. 😥
Här är så vackert!
Vi fick dock lite panik när vi kom hit för nu har man lagt upp väldigt många båtar och vi trodde att ställplatserna var borta till förmån för alla fritidsbåtar. Det är ju en hamn, så det är ju faktiskt vi som lånar deras platser när dom har sjösatts för sommaren. Men danskarna är ju som bekant ett jovialiskt folk och dom hade sparat tre platser just till husbilar, och en av dem lade vi såklart beslag på. Vi är ganska ensamma här, vi får väl se om det landar nån mer här imorgon, eller kanske ikväll.
 
Kalvehave är alltså en liten by på Själland i Danmark, en by med en förvånansvärt stor båthamn, i förhållande tll folkmängden vill säga. Här bor bara ca 600 personer, men butiken strax bredvid har ett utbud som skulle få vilken kvartersbutik i Stockholm att skämmas ögonen ur sig. Och alla verkar ha en båt.
 
Här är kallt idag, isande vindar, havet ser svart och oinbjudande ut,  men ett litet ljus från en disig sol försöker skrämma bort den värsta pinan. På strandkanten ligger ett tjockt skum som piskats upp av de envisa och ettriga vågorna, Horisonten ser ut som ett grått töcken, inga färger, inga klara siluetter, bara kalla gråa skuggor. Vi har promenerat i den vackra byn och man får sina överraskningar här och var. Rosor som blommar, fikon som bär frukt, dom lär dock inte mogna, men det är ju för sjutton 1:a november!
Jag skulle dock tagit med den tjockaste tröjan, och halsduk, och mössa....
 
(Ojdå, nu landade det en husbil strax bredvid! Vi som trodde vi skulle få hamnen för oss själva......Vad kul att få lite sällskap av likasinnade! En Adria med ett medelåders par, det blir intervju imorgon tror jag minsann, nyfiken som man är.....)
 
Nåväl, imorgon har man lovat regn, jag har inte så stor tillit till dessa prognoser men vid regnvarningar brukar dom inte ha fel. Tyvärr.
 Vi får avvakta och se, det kanske blir en myspysdag inne i husbilen imorgon, inte mig emot, dessutom har vi en utsikt som är få förunnat, så vem klagar? Inte jag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ditten och datten, På tur med Jösse | Danmark, Husbilsliv, Höst, Nya upptäckter, Resor, Tips, Uppleveser | |
Upp