Jul i Palma

Vi är i Palma över jul för andra året i rad.
Det är verkligen inte så att vi hatar julen, men den är ändå lite jobbig.
 
Vi har väl båda blivit lite ärriga med åren. Staffan förlorade sin pappa förra julen och jag har förlorat flera nära anhöriga just i samband med julen. 
En skilsmässa som också skedde denna tid, spökar förstås också i bakgrunden, inte så att man ångrar den, men den förde med sig en sorg ändå, det kommer man inte ifrån.  Lyckliga skilsmässor existerar inte, dom som säger det ljuger. Och det är alltid barnen som kommer i kläm, så är det bara. 
 
Men nu har vi hittat ett sätt som vi tror passar oss båda. Ingen av oss gillar ju kyla, snö och blask. Vi gillar värme och sol, en jul utan stress över granar, julklappar, inlagda sillar, pepparkakor, lussekatter och tusen paket. 
 
De vuxna barnen, dom har ju sina egna liv nu, med egna barn, och har börjat skapa sina egna traditioner, och det är precis som det ska vara. Fast småbarnstiden var vi ju där förstås, vem vill missa dessa små tindrande ögon? Men att fortsätta flänga mellan dem blir bara jobbigt för alla inblandade. Alltid någon som får dåligt samvete, alltid någon som känner sig förfördelad. För lite tid här, för mycket tid där. 
 
I Palma har vi hittat ett härligt ställe att bo på och här har vi kanske börjat skapa en  ny egen tradition? Precis som vi vill ha det, stressfritt, layedback och med en sol som skiner på varje steg vi tar. 
Vi behöver inga tjocka vinterjackor, varma kängor, grovstickade halsdukar, mössor eller lovikavantar. Istället njuter vi av vacker julbelysning på stan, vi tar en en pintxos och dricker en god sangria, går på saluhallar, köper en god ost, lite skinka och en flaska vin. Strosar i  små gränder, shoppar i nån butik.
 
Och så här såg vår julafton ut, härlig, varm, lugn och stresssfri, precis som vi vill ha det. Palma är en fantastiskt vacker stad, med mysiga gränder en och annan paradgata och vackra gamla byggnader
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resor | Livet, Resor, Spanien, Uppleveser | |
Upp