Kontrast, Malmö

Igår kväll besökte vi ett nytt ställe på den aldrig sinande restauranghimlen här i Malmö. Den ligger på Möllan och har bara haft öppet  några månader. Här serveras mat från norra Indien. Lokalen är liten men trevlig, personalen mycket serviceminded och maten vi åt var mycket bra. Det blir absolut fler besök här. 
Jag åt Bhuna Gosht, en curry som exakt var så där mustig, fyllig och lagom het som man vill ha den. Vill man ha mer chili får man såklart. Maken och vännerna tog Tikka Masala och var lika nöjda dom. 
Sen kom vi då till desserten. Endast två att välja på, det passar mig perfekt, jag hatar menyer på flera sidor. Man kan inte vara bra på allt. 
Garjella: ett långkok på morötter i mjölk och socker, serveras med vaniljglass. Morötter? Det lät ju så märkligt så det var jag ju tvungen att smaka. Supergott, rekommenderas varmt!
Vännerna tog Kokosglass, tummen upp där också. 
 
På återseende säger vi till Kontrast!
 
 
 
 
 
Kanderade fänkålsfrön, alltid lika gott efter indisk mat!
 
 
Och jodå, man kan fortfarande sitta ute och äta i Malmö...
 
 
 
Läs mer om restaurangen här.
 
 
 
Malmö - Restaurangbesök - Ätbart
1

Saluhallen

För några veckor sedan öppnades vår nya saluhall här i Malmö. En oas, jag älskar att gå runt där bland nybakat bröd, goda ostar, kryddiga korvar och doftande blombuketter, kanske sätta sig och äta nåt gott eller bara ta en kaffe.
Denna söndageftermiddag styrde vi vår kosa dit, lite trötta efter lördagskvällens fest, småhungriga och allmänt lata. Men nu blev det inte så mycket med det för halva Malmö tänkte likadant, det fanns inga sittplatser kvar så vi fick allt vackert vända om och gå nån annanstans, att stå i kö hade vi ingen som helst lust med.
Det blev en pizza hemma på Västra Hamnen istället, det gick ju bra det med, men vi återkommer, var så säkra. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
I våra kvarter - Malmö
2

Mitt i vinterdeppet

välkomnade vi denna fest. Och en fest med detta underbara gäng blir aldrig trist, det kan jag lova er. Toppa det med god mat och en massa bra ABBA-musik och du har en given succe´.  
 
Lokal: Slagthuset, Malmö
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Fest - Malmö - Musik - Restaurangbesök - Vänner