Duvan

 
I ett av alla de otroligt vackra fönster på Haga Sophiamuséet i Istanbul, satt en duva, den kände sig säkert lika liten som jag i detta enorma byggnadsverk. Här tyckte man sig nästan kunna höra historiens vingslag.
På tal om vingslag kan man säkert höra dom på en viss adress i Malmö också. Jag får formligen flyga in på toa då och då. Turistmage kallas det visst....;) 
 
 
 
 
 
 
Turkiet
2

Istanbul

Till denna stad vill jag absolut åka igen.
Vi har avverkat Blå Moskèen, Haga Sofia, Sultanpalatset och allt det där man som turist i ett nytt land bara "måste" se. Jag vill återvända för att känna mer av alla de där dofterna, smaka på den äkta turkiska maten. (På vår guidade resa serverades vi den lite snällare varianten med mildare smaker. Synd, otroligt synd...)
Jag vill gå i de trängsta gränderna, jag vill vimla omkring på torg och gator, vara en åskådare, insupa atmosfären. Det kändes som om delar av hela världens folk finns just här, i en salig härlig och färgstark mix.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Turkiet
3

Herregud vad ni kommer att bli trötta på mig!

Det kommer att bli mycket bilder från Turkiet här ett tag mina vänner, men kanske ett annat Turkiet än vad de flesta är vana att se. Jag hoppas det, det blir inte några sommarbilder från en solig badort i alla fall.
Min vän Lena frågade mig för ett tag sen om jag ville följa med på en veckas resa genom västra Turkiet. Om jag ville? Det är klart jag ville och jag ångrar inte en enda sekund!
Jag har hur  många bilder som helst att gå igenom, men först..............SOVA!
 
 
Turkiet
1