Hagel!

Denna dag har bjudit på ett synnerligen varierat väder, ömsom regn, ömsom sol, moln och sen detta! Det var länge sen jag såg hagel, och jag blir lika fascinerad varje gång. Varför? Har faktiskt ingen aning, bara för att det är ovanligt kanske?
 
 
 
 
 
 
Höst - I våra kvarter - Malmö

Bra avslut på veckan.

Fläskfile, inlagd gurka, sallad, svart vinbärsgele, lättkokta morötter, en len fin gräddsås och hasselbackspotatis, det är vad jag kallar, på ren småländska, en "reeeedig" och rejäl söndagsmiddag. Speciellt bra blir det när maken agerar kock. Avnjuts bäst tillsammans med goda vänner.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vänner - Ätbart
1

Och helt plötsligt

kom sommaren tillbaka! Härligt, underbart och helt fantastiskt! Och just denna dag hade syster och jag planerat att börja härda oss för vinterbaden som komma skall. Syster som är en riktig badkruka (sorry sis, men du vet att jag älskar dig ändå, eller hur?) behöver börja tidigt om hon överhuvudtaget ska våga doppa sig. Men det sket sig redan nu kan man säga. Jag däremot tänkte kaxigt att det kommer att bli lätt som en plätt, nästan som mitt i sommaren. Kanske hade lite fel där, det var faktiskt bara 16 grader i vattnet. Och det är ju faktiskt september.
Uppfriskande var det i alla fall, och ovant, efter denna heta sommar med badtemperaturer som man annars bara vågar drömma om.
Varje månad ska vi alltså nu träffas på Kallis, basta, bada, (en del av oss i alla fall) skvallra och avsluta med en god lunch.