Ingen lever för evigt

Vi vet att vi inte kommer att leva för evigt. Och denna helg har vår familj blivit extra påminda om just det, mamma avled hemma i sin säng i söndags. Hon fick leva ett långt liv, fyllde 92 år för bara några veckor sedan. 
 
Men när något tar slut, tar nåt annat vid. Naturen lever vidare och de sista dagarna har vår- och försommar på fullaste allvar anlänt till oss här nere i Malmö. Efter att ha varit lite instängd några dagar, har jag idag varit ute och fotat allt det vackra. Allt detta skira gröna, alla färger som det efter en lång grå vinter, nästan gör ont i ögonen att titta på. Livet är allt bra vackert ändå....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Familj - Malmö - Skåne - Vår
1

Tjejsnack, långpromenad, vin och fantastisk mat!

Det är inte ofta man kan överraska nån nu för tiden, men denna helg har vi nog faktiskt lyckats med det. Min barndomsvän och jag hade bestämt oss för ett par lata dagar med lite enkelt häng, tjejsnack, vin och kanske en pizza framåt kvällen. (Som förr, när man var ung,smal och snygg, oerfaren och slät i huden. Nu går det ju  precis lika bra ändå, om inte ännu bättre, fast alla tyngdlagar har gjort sig gällande, bara så ni vet.)
 
Hon trodde fel! 
 
Vi hade smidigt våra planer ett bra tag nu och gottat oss i att få se hennes snopna min när vi dyker upp allihop, tja, så många var vi kanske inte, men tre gäster till gör ju en del, när man fixat mat för två och renbäddat i 1 säng!
 
Lugn! Vi våldgästade inte, vi hade bokat hotel och hade både mat och vin med oss!
 
Så härligt det blev! En superskön lördag i min gamla hemstad med bästa vännerna.  Regnet öste ner på förmiddagen men vi hade ju en del att prata om så det gjorde absolut ingenting. Fast ska vi vara helt ärliga så gnällde vi en del över det, man är ju inte mer än människa!
 
Hursomhelst, på eftermiddagen tittade solen fram och vi kunde bege oss ut på en långpromenad runt vackra Växjösjön. Hur härligt som helst. 
 
Vi vilade benen och fuktade strupen på PM bar och avslutade kvällen på CafeDe Luxe med supergod mat. Ett ställe att rekommendera! Det var visserligen bara mitt andra besök där men jag blev definitivt inte besviken denna gången heller. Sen gör det ju inget att personalen är supertrevlig och miljön har sin alldeles egna karaktär. Gillar man Retro är det hit man ska gå. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vad jag åt?  LAMM i olika former, närodlat förstås. Blev lite orolig när jag såg den breda fettranden, men ack nej, den var som gjord för mig. (Ursäkta ordvitsen) 
Serverades med ärtpuré med mynta, confiterad och friteras rotselleri och tunna pommes. (Dreglar.........)
Efterrätten: Äppelkompott med kardemummaskum, havrecrisp och brynt smör. (Fortsätter att dregla......)
 
Resten av helgen går åt till att sudda ut vissa låtar som satt sig som klister i skallen, jag vill inte säga vilka, det skulle ni inte tåla. 
 
Fest - Restaurangbesök - Utflykter - Vänner
1

Århus

Vi tog en liten weekendtrip till Århus i Danmark. En stad som vi blivit lite förälskade i. Ett glas rose´i solen på en takterass, fina konstutställningar på ARos, Street Food Market och massor av shopping. Vad kan man mer begära? Här mötte vi även våren som vi letat efter så länge, lite kalla vindar ännu men ändå. Och tänk, när vi kom hem var den här i Malmö också! Välkommen, vi har väntat länge nog nu!
 
 
 
 
 
 
1