Tidigt på morgonen,

precis när solen börjat gå upp, gav jag mig ut för att upptäcka stan. Jag vimlade runt i alla dessa oändliga små gränder som slingrar sig upp och ner, hit och dit och fram och bak. Ska man bo i Skopelos ska man ha bra kondis kan jag lova. Om inte annat så får man. Trapporna är oändliga, dom tar liksom aldrig slut. Här är fantastiskt vackert, det får jag medge men ack så jobbigt i denna värme. Och har man feber ska man definitivt inte ge sig ut på några långpromenader i den här stan, så Staffan stannade tacksamt hemma. 

När han "hostat upp sig" och fått i sig sina mediciner, bar det iväg på vespan vi hyrt ett par dagar. Trafiken är lite tätare här än på Alonissos, där var man nästan själv på vägarna, men fortfarande fullt hanterbar. Man får ta det lugnt helt enkelt och tänka ett steg längre. En sak har vi ju lärt sen gammalt, grekerna har mycket svårt att använda sina blinkers. Men som sagt, det visste vi ju innan.

Vi har kört omkring på öns västra sida, det sägs att det är där de finaste stränderna ligger. Och visst har vi sett fina, underbara stränder, Panormos, Milia, Kastani för att nämna några, men vi har inte badat......!
Vi är på upptäcktsfärd, bada kan vi göra sen. Ätit har vi däremot, på en restaurang som hade ett foto stolt uppsatt på bardisken. Fotot föreställde Mamma Miagänget som tydligen varit där och ätit. Synd att inte jag fått fota, jag kan utan att på nåt som helst sätt låta skrytsam säga att det där hade jag gjort MYCKET bättre. Skitbild var det om jag ska vara helt ärlig. Dom kunde väl ringt mig??? 
Och servicen var heller inte mycket att skryta med, maten var däremot mycket god. 

Hur som helst blev jag superförälskad i en liten liten by, ett litet fiskeläge som heter Agnontas. Det ligger 8 km söder om Skopelos stad där vi bor just nu. Aaaah, vilket ställe! Jag kände att här MÅSTE jag bara få bo ett par dagar. 
Det krävdes en hel del övertalning för att gubben min skulle gå med på det kan jag säga. Men det gick, jag fick lova att ordna med transport både dit och tillbaka. Han är inte så glad i att åka "kommunalt" på platser han inte känner till maken min. Men nu är det bokat och klart, nu gäller det att ta reda på rätt busslinje bara. 
Sååå skönt det ska bli, lugn och ro, strandläge och ingen internetuppkoppling, i alla fall inte på boendet. Men det finns på restaurangen på stranden, jag har kollat. Man är väl inte helt dum.....;)

Så på onsdag blir det den här vyn, inte alls fel va? Imorgon blir det en tur på Vespan igen. Grekland
3

Mamma Mia!

Ny ö, nya vyer och nya erfarenheter. När vi tog båten från Skiathos till Alonissos, stannade båten till i hamnen på denna ö, Skopelos. (Ön är kanske mest känd för att stora delar av filmen Mamma Mia spelades in här.) 
Vi blev faktiskt inte alls imponerade av vyn vi såg från båten men tänkte att ett par tre nätter får vi i alla fall kosta på oss och ge ön en chans,  och nu är vi alltså här. Man ska ju inte döma hunden efter håren. Än så länge är vi väldigt nöjda med det vi sett. Vi har fått ett fräscht och snyggt rum med en utsikt "to die for". Jag sitter på balkongen och spanar in vyerna medans Staffan har lagt sig för att vila en stund. Det kan han behöva, han dras med en envis förkylning som inte vill ge med sig. Jag vet inte hur många gånger han varit på apoteket och inhandlat diverse medikamenter. Hoppas det släpper snart så att han kan njuta lika mycket som jag, hur det än är så är det inte lika njutbart om man inte mår bra..... stackarn. Grekland
1

Lite gott till beachen

Vår ljuvliga värdinna Eleni hämtade en liten deg i sitt kylskåp som står precis utanför vårt rum tidigt idag på morgonen.  Man blev såklart nyfiken på vad det skulle bli för gott men frågade inget, svensk som man är. Nyfikenheten stillade dock ganska snabbt då hon kom fram med detta goda. Hon tyckte vi skulle ha lite gott till beachen idag.  Söta fina Eleni!  Så gott det var!

Ikväll är sista kvällen på denna vackra ö, imorgon far vi vidare till Skopelos. 
Må vi aldrig glömma denna vackra siluett som vi beundrat så många kvällar nu. 


Grekland - Ätbart
1