Danmark, äntligen!

Det är sååå länge sen vi var över bron, som faktiskt bara ligger några kilometer hemifrån. Det är konstigt, men när man kommer över till Danmark känns det som en helt annan stämning än hemma i Sverige, så nära, och ändå så annorlunda. Och som vi saknat Danmark.  💗
 
Vi har också varit förbannade på landet med alla dessa, i vårt tycke, ganska strikta regler. Fast i själva verket är det ju inte Danmarks regler man ska klaga på, det är Sveriges.  Danskarna har varit välkomna är under hela pandemin, men vi har inte fått åka in i Danmark. Det är Sverige som släpper in smitta, inte Danmark, dom har hållt sina gränser stängda, tills nu då, medans Sverige släpper in allt och alla. (Det var likadant när vi åkte till Norge, stenhård koll in i landet, när vi skulle tillbaka till Sverige, ingen koll alls. Vi hade kunnat ha med oss vad som helst in i landet. 😡)
 
Nåväl, vi är i södra Danmark, närmare bestämt i Kalvehave på Själland. Här ligger man i hamnen med drottning Alexandrines bro som vacker utsikt.  Vi är för tillfället ganska ensamma här vilket är ganska underligt, men jag klagar absolut inte! Det betyder att jag kan bada näck i Ulvsunds sköna vatten, Det är sen gammalt, att man badar naken här alltså. 
(Det ligger ett nakenbad alldeles bredvid oss, det visste vi inte första gången vi var här.) 
Sååå ljuvligt att få fladdra runt alldeles  fritt med fläsket i det lena mjuka vattnet. Aaaaaaaah..........
 
Dessutom växer här vildäpplen och svarta nypon, synd bara att dom inte är mogna ännu, nyponen alltså. Äpplena har jag redan plockat, det ska bli paj, eller kompott kanske, vi får se. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
På tur med Jösse | Danmark, Husbilsliv | |
Upp