Välsignade vår!

Äntligen på väg in i sommaren, och det med stormsteg, hoppas jag i alla fall, eftersom vi väntat så länge! Det blir en kort vår, den kortaste på länge. Våren har varit ovanligt seg detta evinnerligt sega år. Evinnerligt sega år säger jag för att vi har hållit i och  hållit ut såååå länge, men nu faktiskt börjar se en liten ljusning vad gäller Coronastuationen i landet, och över större delen av Europa. Naturligtvis längtar vi efter Grekland, Frankrike, Spanien, men det dröjer nog innan vi kan resa obehindrat. Än så länge håller vi oss i Sveriges avlånga land. Men det är inte fy skam, Sverige är ett vackert land.  
 
Denna onsdag åker vi inåt landet istället för att hålla oss vid kustbandet som vi brukar.  Vi är på en ställplats vi inte varit på förut, Persköp, som ligger nånstans mellan Örekljunga och Östra Ljungby. Ställplatsen är mycket populär så det gäller att vara tidigt på plats. Vi har aldrig varit här förut men förstår varför den är eftertraktad. Det ligger precis vid en liten sjö, där det ska finnas öring ( jag fick dock ingen trots idoga försök) vackert omgiven blandskog och kuperad mark. Här hittar vi samma lugn som vid meditation. Fågelkvitter och en svag susning av vind i lövträden. Ingen trafik, inga butiker, ingen stress what so ever.
 
Vi kände redan när vi körde iväg idag, med vår älskade plåtis,  att mycket har hänt i naturen på bara några dagar. Rapsen jobbar stenhårt på att äntligen få veckla ut alla sina knoppar, för att strax kunna stoltsera med sin solgula blommor på böljande fält. Man kan nästan höra hur det poppar, som små gula späda popcorn. 

Magnolian står full blom, färgerna avlöser varandra i alla upptänkliga ljuvliga pasteller i villaträdgårdarna. 
Naturen är limegrön, inte den djupa gröna färgen som kommer då den är mätt, ännu så länge törstar den och riktigt skiner av lycka över att äntligen få vakna till liv igen.
Vinterjackorna har bytts ut mot lättare kläder och folk ler mot varandra igen, som i samförstånd, nu är den äntligen här, solen och värmen.
Och äntligen säger jag också, ä-n-t-l-i-g-e-n! Nu har vi den allra bäst tiden på hela året framför oss!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Lycka, På tur med Jösse | Husbilsliv, Natur, Nya upptäckter, Plåtis, Skåne, Vår | |
Upp