En helg i oturens tecken.

Helgen började riktigt bra, vi och våra vänner skulle åka till Århus, en mysig stad på Jyllands östkust i Danmark. Och vi älskar ju Danmark, vem gör inte det? Det har nästan blivit en liten tradition att åka dit en gång varje år. Fast nu lär det nog dröja kanske......
 
Vännerna som inte sett vår nya husbil hämtades upp, välkomnades med bubbel och alla skålade glatt, förutom chauffören då naturligtvis! Efter denna höjdpunkt bar det således iväg med solen skinande från en klarblå himmel och ett mycket glatt humör. Humöret var på topp hos oss allihop. Men vad i hela friden var det såna långa bilköer för? Ahaaa, en olycka, trist och tråkigt för dom drabbade och 1 timmes längre restid för oss. 
Efterhand började det mulna på lite, men vi tänkte optimistisk att det där, det går snart över. Och nog gick det över alltid, rakt över oss! Och över oss har det stannat hela helgen, ösande regn med små glimtar av sol då och då. Behövde du på toan just vid det tillfället missade du dock hela föreställningen. Men det kunde varit värre, det kunde varit kallt också tröstade vi oss med. Och danskarna har ju god öl. Och mat.
Vännerna släpptes av i närheten av hotellet dom skulle bo på och vi körde vidare mot vår ställplats. Den motsvarade inte våra förväntningar så vi körde vidare en bit för att välja vårt andra alternativ. Den var jättefin, på en gästhamn strax utanför stan. Det skulle ta 30 min att cykla in och det skulle ju bli fint väder. Vi skulle göra stan, shoppa, sitta i solen och ta en kall öl, äta gott, umgås!
 
Och så var det ju det här med dörren då, dörren till bodelen på Jösse ville liksom inte som vi. Den blev svår att stänga och värre och värre blev det. Nån skruv behövdes justeras, men vilken? Det var klurigt värre och vi kom överrens om att låta fackmän sköta detta när vi kom hem. Vårt första lilla bakslag med vår nya husbil. Men inte lät vi humöret förstöras för detta. Herregud, inget att hänga läpp för ju!
 
Nåväl, andra dagen skulle vi ju då cykla in till våra vänner, men se det gick inte alls. Staffans bakhjul var helt skevt, så den gick inte alls att cykla på. Hur det gått till? Ett mysterium som heter duga. Cykeln har varit fastspänd på cykelstället där bak i en vecka. Kan han ha dragit åt säkerhetsremmarna för hårt? Nobody knows.....
Skitsamma, för nu började det regna igen! 
Vi tog bilen till stan, nu började det faktiskt bli lite irriterande, ingen cykeltur, ingen sol och ett ihållande jävla regn.  Och dörren. 
Idag, söndag, skulle alla gator i city vara avstängda pga ett halvmaratonlopp. Här gällde det alltså att ställa klockan för att kunna komma iväg tidigt och inte bli instängd mellan en massa flåsande människor och ilskna funktionärer.
Alltså vem vill upp klockan halv sex en ledig söndagsmorgon, jag bara frågar? Bara att bita i det sura äpplet som faktiskt började bli riktigt surt nu. 
 
Hursomhelst, vi har haft det trevligt ändå, god mat, god öl och gott sällskap. Och det kunde varit värre som sagt, det kunde varit kallt också! Och dörren hänger kvar. 😂
 
 
 
 
 
 
 
 
På tur med Jösse | Danmark, Foto, Husbilsliv, Livet, Nya upptäckter, Resor, Restaurangbesök, Sommar, Vänner, Ätbart | |
Upp