Allt har sina fördelar!

Att bo i en stad som Malmö har sina nackdelar. Alla tror att man måste gå med omkring med skyddsväst, typ.....
Jo, jag kan faktiskt hålla med om detta numera, det gjorde jag inte för bara några år sedan. Men våldet har spridit sig och jag som jobbar på akuten har sett hur snabbt det gått dithän. Hot och våld är huvudämnet bland våra samtalsämnen numera. För inte så länge sen var det hur hjälplösa 80 och 90-talister är när de blir blir sjuka som var det. (Ni som är födda då tar säkert illa vid er nu, men det får ni faktiskt ta. Snälla söta rara barn, man dör inte av varken nageltrång eller kräksjuka, och det borde ni googlat innan ni söker hos oss. Ja, jag veeeet att ni också kan bli allvarligt sjuka, men det är ytterst sällan det sker. Att dessutom ligga och kvida över att behöva ta ett blodprov när man är pearcad och tatuerad överallt väcker inte så mycket empati, sorry....)
Akuten är inte till för er, akuten är till för dom som är allvarligt sjuka, eller som ni säger, på riktigt, och som inte kan vänta tills imorgon med vård. Så är det bara. Deal with it!
 
Men den här stan har också en massa fördelar, en av dom är att du har nära till ALLT! Och just det har jag utnyttjat idag. Det tar bara en kvart att bestämma en tid på stan med en vän. (Att vi sen har bestämt tiden sedan länge hör egentligen inte hit.;)
 
Vi började med en promenad runt parken, (en av alla de fina parkerna i den här stan) då vi tömde våra förråd av oberättade historier, osagda ord och outtalade frågor oss emellan. OMG, vi kunde tala i evigheter men man blir ju lite trött i truten till slut. Vi avslutade med en värmande och god fisksoppa Malmstens Fisk i Saluhallen. (Nja vi tog en liten promenad till, mest för att runda av liksom.....) 
 
Om soppan var god? Absolut, men den slår inte Bullens!
 
 
 
 
 
 
Ditten och datten | I våra kvarter, Malmö, Vänner | |
#1 - - Sassa:

Superfina bilder!!

Svar: Tack Sassa!
Anneli Esseus

Upp