Lima 78

Peruansk mat? Ja varför inte? Vi testade Lima78 igår kväll, restaurangen är ganska ny, öppnade sina portar för ungefär ett år sen. Lokalen har väl sett sina bästa dagar men vi är ju här för att äta, inte få inredningtips.
 
Vi startade upp med fyra förrätter, ett bra sätt att få smaka sig runt lite tyckte vi. 
 
Friterad cassava med gulchili dip. Lite trist kanske men med en fantastisk dip!
Friterad deg fylld med wokad kött med tomat, lök och soja sås. Tummen upp!
Maki roll med räkor, smörfisk, och klassisk anticucho grill sås. Jovars, inte dumt alls.
Sist men absolut inte minst, Causa Limeña: kall potatismos smaksatt med gul chili och lime, avokado, kyckling och chilisås. Kall potatismos låter ju inte som en höjdare men den var gjord på sötpotatis, en mycket vacker rätt och otroligt gott!
 
 
 
 
 
 
Till huvudrätt tog jag Ceviche Al Aji Amarillo: havsaborre marinerade i lime, gul chili, koriander och limo chili. Med på tallriken fanns också tärnad sötpotatis och majs. Det här räknas väl också som en förrätt egentligen, men jag älskar ju Cheviche så jag var bara tvungen. Underbart god! (Om man som jag gillar starka smaker!)
 
 
Andra rätter runt bordet var Lomo Saltado: ryggbiff wokad med lök, tomat, sojasås och koriander. 
Anticucho de Corazón: grillspett av marinerat kalvhjärta med potatis, vit majs, gulchili och kreolisk sås.
 
 
 
Jag går gärna hit igen, älskar de här smakerna! Rösterna runt bordet var lite blandade, de flesta var mycket nöjda men tyckte att portionerna kanske var lite små. Priserna var kanske också lite väl tilltagna, med Malmömått mätt då alltså. (Vi har ju lite att välja på här Malmö, restaurangutbudet är fantastiskt!)
 
Vi gick vidare i ett folktomt Malmö (fotboll på TV?) och landande i Skybaren på Malmö Live. Vi drog därifrån ganska snabbt, utsikten är fantastisk, ingen tvekan om det, men mysfaktorn var noll och personalen ganska snobbig. En dålig dag kanske? 
 
 
Vi avslutade kvällen på Bee Bar istället, betydligt större mysfaktor! 
 
 
 
 
 
Ooooops, stolarna är uppställda och man förbereder för städning, dags att gå hem! :)  Bye bye, see ya!
 
 
 
Restaurangbesök - Skåne - Tips - Vänner - Ätbart